Tårta
I min slitna, kladdiga receptbok med favoritrecept, urklippta ur tidningar eller skrivna för hand hittade jag denna tårta. Urklippt ur typ Hemmets Journal i början på 90-talet kanske. Så pass enkel att den snabbt slängs ihop, fast man är trött, en fredagseftermiddag. Vi som inte är så mycket för gräddtårta gillar denna där det är fruktyougurt i grädden.

Botten:
1 dl mjöl
1 dl socker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
75 g smält smör
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg och avsvalnat smör. Bred ut smeten i smord springform ( diameter ca 20 cm)
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
Kräm:
1 dl grädde
150 gram fruktyoughurt
1/2 msk florsocker
Vispa grädden, tillsätt youghurten lite i taget och smaksätt med florsockret.
Lägg tårtbottnen på ett fat och bred på krämen dekorera med frukt. Jag hade kiwi, frysta hallon och mango. Gårdagens firande till ära strösslade jag över lite guldkuleströssel.
Min botten blev väldigt tunn eftersom jag bara hade en stor form. Det kändes lite fattigt så jag köpte en marängbotten. Så först kakbotten, hälften av krämen, marängbotten, resten av krämen och frukt överst. Smaskigt! Utan maräng blir den friskare i smaken och inte så söt såklart. Tänk bara på att om du använder marängbotten, lägg då ihop tårtan strax innan servering så den håller sig krispig.
Lycka till!
Elin
Va mumsigt de ser ut :) Ha en bra dag :)