Julkalender 21
Saffranskaka med vit chokladkräm

3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1/2 gram saffran
0,75 dl rapsolja
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Koka upp mjölk och saffran och häll i oljan. Blanda det med äggsmeten.
Blanda det torra och vänd ner det i smeten.
Smöra och bröa en pepparkaksform och häll i smeten i den.
Grädda mitt i ugnen i ca 30min. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt svalna och stjälp sen upp den på ett fat.
Smält chokladen i vattenbad och lägg sedan i smöret så det smälter. Blir den för tjock kan du hälla i lite grädde.
Häll chokladen på kakan och pynta med granatäpple och guldkulor.
Nu ska vi fika och jag ska bjuda på denna kaka. Hoppas den går hem.
/Elin
Jag kan intyga att den smakade väldigt gott! / Svägerskan Pernilla :-)