Julkalender 21

Saffranskaka med vit chokladkräm
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1/2 gram saffran
0,75 dl rapsolja
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Smör och ströbröd till formen
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Koka upp mjölk och saffran och häll i oljan. Blanda det med äggsmeten.
Blanda det torra och vänd ner det i smeten.
Smöra och bröa en pepparkaksform och häll i smeten i den.
Grädda mitt i ugnen i ca 30min. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt svalna och stjälp sen upp den på ett fat. 
Smält chokladen i vattenbad och lägg sedan i smöret så det smälter. Blir den för tjock kan du hälla i lite grädde.
Häll chokladen på kakan och pynta med granatäpple och guldkulor.
 
Nu ska vi fika och jag ska bjuda på denna kaka. Hoppas den går hem.
/Elin
 
#1 - - Anonym:

Jag kan intyga att den smakade väldigt gott! / Svägerskan Pernilla :-)