Retropyssel, återbruk och smycken

Märkligt hur saker kommer och går. Det gäller ju tex både mode och inredning. På HM hänger midjekorta linnen i neonfärger och helt plötsligt är ampeln tillbaka. Jättelätt att göra själv! Du behöver bara något slags snöre eller tunnare rep. Googla efter en bra beskrivning, det finns massa varianter både med makrameknutar, träpärlor eller den enkla variant jag gjort. 
  
Mer pyssel med makrameknutar😄 För ett år sen köpte jag bokstavsstansar som jag har använt när jag stansat på silverbestick. Här har jag stansat på små metallbrickor köpta på Panduro Hobb. Bra mycket lättare eftersom de är mjukare än silver bestick. Köpte även snöre och smyckeslås där. 
 
 
 
 
 
 
 
Återbrukspysslet består av en tom bakpulversburk som klätts med självhäftande plast. Funkar också bra med tapetbit eller annat fint papper. Bara att mäta ut, klippa och limma på. På denna gjorde jag en springa i locket så blev det en enkel sparbössa. 
 
Nu kan man ju tro att pyssla är allt jag gör. Icke, tyvärr. Men jag varvar olika måsten som tvätt, matlagning och röjande med små pauser med roliga saker. Det kan vara skapande, bakande och ibland faktiskt en tupplur😀
Visa fler inlägg