Julklappstips av diverse slag

Några julklappstips som inte kostar skjortan:
 
-Till en stressad småbarnsmamma kan man ge ett snyggt nagellack och ett snabbtorkande överlack. Lite guldkant på vardagen. Annars är torrschampo en supergrej. Har man inte tid eller ork kan duschen vänta ett tag till. Apoteket har ett bäst-i-test med bra pris. Apoliva Hair&Care Styling powder 69:-
Poster Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (2013)
-Filmen "Hundraåringen som klev ut...." med Robert Gustavsson i huvudrollen har premiär på juldagen. Boken är helt fantastisk, konstig och rolig och borde vara sevärd med den huvudrollsinnehavaren. Ge bort en biljett till den som har allt, eller ge två och hoppas på att bli medbjuden.
-En ukulele borde finnas i var mans hand och passar både gammal och ung. Lättspelad och billig, runt 200:-. På nätet finns youtube-klipp och grepptabell som gör att de flesta kan lyckas spela åtminstone "Hand down your head Tom Dooley".
 
- Youtube är en fin källa att ösa ur. Min 6-åring studerade noggrant ett klipp där man visade hur en marsipangris blev till. Därefter gjorde han en fantastisk skapelse och farfar blev väldans imponerad för sin julklapp.
 
-Ett DIY-kit till någon som kanske är sugen på att börja skapa, men som inte vet hur man börjar.
Det kan vara en tjock virknål och några nystan med mattrasor (finns ofta nästa gratis på second hand). Skriv ut en beskrivning från nätet på matta eller stolsdyna tex.
För andra ideér, googla eller kolla under min kategori DIY.
Själv gjorde jag Elins pysselpåse till föräldrar och systrar (året då matkassen blev årets julklapp). En kasse med två projekt, där allt du behövde fanns med plus instruktioner. Kul, men jobbigt att få ihop allt material, eftersom jag ville köpa allt på second hand.
 
-En pyssellåda blev favvoklappen för ett av mina barn ett år. Fin låda med många fack, innehållandes bla limpistol, sax, lim, tejp, fina pennor, papper, klistermärken... OBS! Passar väldigt bra även till killar.
 
-Till den som är gammal och kanske lite trött blir en fin låda med kakor en väldigt uppskattad present. Pappas faster hade en stående önskan från år till år att just få fina småkakor att ha i frysen och bjuda på när hon fick både väntat och oväntat besök.
 
-Till sist vill jag slå ett slag för mina tyg-kassar. Alla använder kassar, men man behöver inte nöja sj med fula i plast. Titta på dem och annat som jag gjort under kategorin "Till salu".
 
Det kommer säkert dyka upp fler julklappstips här framöver då min julkalender börjar på söndag.
Vill du vara säker på att inte missa inlägg går det numera att följa mej via bloglovin. Klicka på den lilla rutan blå rutan "Följ bloggen".
Ha en härlig fredag!
/Elin
 
 
Visa fler inlägg