Chokladmuffins, mina favoriter.

 
Fredag är ofta bakdag i vår familj. Men först vila på soffan. Efter en intensiv vecka och blåsig promenad hem var det nödvändigt att ligga på rygg en stund. Men när mannen kommit hem och lagt sej i andra soffan vaknade jag av snarkningarna och tänkte att det var dags att ta tag i livet igen. En sväng till Apoteket och Biblioteket, ställen som treåringen charmigt blandar ihop. Som ett led i sparapengar-viharköptnybil-projektet åkte jag till bibblan för att låna trevliga böcker och tidningar istället för att lägga pengar på en blaska som ändå oftast hamnar på hög efter en genomläsning. Kanske orkar jag bläddra lite efter barnen somnat och innan jag somnat. 
Men tillbaka till bakandet. Jag köpte  Philadelphiaost, alltid bra att ha när man ska baka smaskigt. Googlade på choklad och just Philadelphiaost. Tänk vad fantastiskt, fylla i lite ord och få (för) många förslag på gudomligt goda bakverk. Nu hittade jag det favoritrecept som jag tappat bort: chokladmuffins med cheescakefyllning. Varsågod! Receptet är hämtat på foodelicious.se

Chokladmuffins med cheesecake fyllning

 
 Recept på chokladmuffins:

ugn: 175 grader

150 g smör

1 dl kakao

1/2 dl yoghurt

3 st ägg

2 1/2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

cheesecake fyllning:

150 g Philadelphia-ost

1 st äggula

3 msk florsocker

100 frysta hallon

Smält smöret och vispa ner kakaon, låt svalna. Rör ner yoghurten.
Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker till en fluffig, vit smet. Häll ner det smälta smöret och blanda väl.
Rör ihop mjöl med bakpulver och blanda sedan ner i äggsmeten försiktigt.
Fyll muffins-formarna med 2/3 smet.

Rör ihop Philadelphia-ost med äggula och florsocker. Fördela fyllningen i muffins-formarna och dra med en gaffel så att smeten marmoreras. Tryck lätt ner hallon (ca 3 st/muffins) i smeten och baka dina chokladmuffins mitt i ugnen i 20 minuter. Sen är dina ljuvliga chokladmuffins färdiga att ätas.

Visa fler inlägg