Pom-pom

Ja, de finns överallt. Men visst är de lite härliga! Ett lätt sätt att festpiffa.                                                                                                                                                                  Du behöver silkespapper, jag hade 16 lager, då blir den riktigt tät. Storleken var nog A4, men det väljer man själv hur stor man vill ha den. När jag var liten gjorde jag med servetter, blev också fint. Enn tunn ståltråd är bra att fästa ihop den med.
 
Eftersom jag är väldigt svag i min hand och har svårt att klippa så klippte jag en vågad kant innan vikningen börjades. Annars kan man klippa i alla lager samtidigt när den är färdigvikt. Antingen en spets eller en rundad kant.
 
Nu är det bara att vika. Precis som man viker en julgranskaramell.

När vikningen är klar snurrar man en bit ståltråd runt pappret, var noga med mitten. Låt ena änden vara lång så du kan hänga upp din pom-pom.
 
Nu börjar det roliga. Att dela isär alla papperslagren.
 
Lite ojämn, men fin!
Asch då, vårt bedrövligt fula och slitna verandatak syns alltför väl på denna bild. Men, men, det får tyvärr vänta med att bytas till nästa år. Nu går alla pengar åt till målarfärg...
 
/Elin
 
Visa fler inlägg