Julkalender 23

Finfina små godbitar. Vit chokladtryffel i en form av mörk choklad, och så en pärla på toppen. Bedårande, men enkla att göra. Ett lätt sätt att imponera på släkt och vänner.
Smält mörk choklad i vattenbad och pensla små aluminiumformar så att du täcker botten och sidor. Låt dem stelna.
Gör en tryffel av
1 dl grädde
75 gram smör
200 gram vit choklad
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
 
Koka upp grädde och smör, tillsätt chokladen. När den smält rör du ner socker, vaniljsocker och florsocker.
Låt smeten stå i kylskåp nån timme så att den blir lagom stel.
 
Spritsa tryffeln i formarna och ställ kallt igen.
Innan det är dags att bjuda på läckerbitarna tar du försiktigt bort aluminiumformen.
 
Nu är det dags för paketinslagning.
/Elin