Hallongrotta de Luxe

Fredag=sluta tidigt.
Fredag=baka kaka med 5-åringen.
Hallongrotta de luxe
200 g smör
1 1/2 dl socker
3 äggulor
4 1/2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Maräng;
3 äggvitor
2 1/2 dl socker
Rör ihop smör och socker. Tillsätt en äggula i taget. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver och häll det i smeten. Blanda allt och ställ kallt en stund. Rulla en rulle och dela i 40 bitar. Lägg varje bit i en typ bullform. Gör en liten grop och häll i en klick sylt.
Vispa marängen hårt och häll på kakorna med en sked. Grädda i 10-12 min i 175 grader. Jag gräddade de längre.
Jag är inte så förtjust i hallongrottor, men dessa godbitar går inte av för hackor.
Ha en fin fredagskväll! /Elin
Ser fram emot morgondagen!