Julkalender 11

Hemlagad chokladkola
Chokladkola när den är som bäst - underbart seg och god. Låt gärna kokosflingor snöa över.
Receptet gäller för 60 st
Ingredienser
- 100 g Arla® Svenskt Smör
- 2 dl Arla Köket® vispgrädde
- 3 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g mörk choklad
Gör så här:
Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet. Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en seg och fast kula. Koktid 15 – 30 min.
Häll smeten på smörpapper i en form ca 20 x 30 cm. Garnera eventuellt med kokosflingor. Låt svalna och skär eller klipp i bitar. Dela chokladen i bitar och smält den i en skål i vattenbad eller i mikro. Doppa kolan i chokladen och lägg den på smörpapper. Låt stelna i kyl. Förvara kallt.
Mer julmat-tips:
GOD jul!
/Elin
Åh vad gott! Kanske blir lite bakning imorgon trots tenta skrivning, herre!! Blev så sugen :) Ha en fin kväll! kram